20 dkg meggybefőtt, 20 dkg őszibarackbefőtt, 15 dkg eper, 15 dkg ribizli, 1 dl konyak, 1 dl Maraschino likőr, 7 dl száraz fehérbor, 7 dl száraz pezsgő
1. A befőtteket bóléstálban összekeverjük, hozzáadjuk a ribizlit és az epret.
2. Ráöntjük a konyakot, a likőrt és a bort, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
3. Fogyasztás előtt felöntjük a lehűtött pezsgővel.
A tisztított gyömbért kisebbre daraboljuk, majd egy aprítógépben pici víz hozzáadásával pépesítjük. Felforraljuk a többi vizet, és hozzáadjuk a cukrot. Ha újra felforrt, belekever...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat elkeverjük,majd krémmé kikeverjük habverővel,mig sűrű krémes állagot nem kapunk.Ez kézzel kb.8 perc. A pohárba teszünk 2/3 rész tejet,arra rákanalazunk 1/3 krémet,es...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 kg afonyahoz tettem 1 es 1/4 kilo cukrot. Retegekben, egy sor afonya egy sor cukor. Negy napig minden reggel es este jol megkevertem egy tiszta fakanallal. Ma volt az otodik nap,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dl tejszínt melegítek, nem túlforróra. Erre azért van szükség, jobban oldódjanak benne a hozzávalók. Majd szép sorban, kevergetés mellett hozzáadjuk az összetevőket, ebben a...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Nehéz