menu

Családireceptkönyv.hu

Borsó becsinált leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész csirke, 3 db sárgarépát, 3 db fehérrépa, zeller, karalábé, 1 ek zsír, 1-2 fej vöröshagyma, paprika, paradicsom, 1 ek darált pritaminpaprika, piros arany, fűszerpaprika, 1 kg zöldborsót, só, delikát, 2 ek liszt, petrezselyem, zellerlevél, 1 tojásból nokedli

Elkészítés:


1. Egy egész csirkét feldarabolunk, megtisztítunk kb. 3-3 db sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, amit apró kockákra szeletelünk.

2. Nagy fazékba felteszünk egy kanál zsiradékot, amibe 1-2 fej vöröshagymát darabolunk, majd a zsírban megdinszteljük.

3. Teszünk bele kész lecsót, ha nincs, darabolunk bele paprikát, paradicsomot és egy kis ideig pároljuk.

4. Ha ez megvan, teszünk bele egy evőkanálnyi darált pritaminpaprikák, piros aranyat (édeset, csípőset is) ízlés szerint, majd fűszerpaprikát szórunk rá.

5. Végül beletesszük a feldarabolt, jól magmosott csirkehúst, (de készíthetjük sertéshússal is), az előre felkockázott zöldségeket, 1 kg zöldborsót (ebben az esetben én fagyasztott borsót használtam, de borsószezon idején jobb a friss) megszórjuk sóval, delikáttal, és a saját levében dinszteljük egy ideig.

6. Majd kb. 2 evőkanál liszttel meghintjük, jól elkeverjük és felöntjük vízzel, teszünk még bele petrezselyem és zellerlevelet.

7. Puhulásig főzzük, közben egy tojásból nokedlit keverünk, és apró darabokban beleszaggatjuk a levesbe, mikor ez is megfőtt, kész a levesünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mindenki a saját ízlésének megfelelően tehet bele tejfölt.

Borsó becsinált leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Marhagulyás
Marhagulyás

A gulyáshoz a hagymát megpucolom és kockákra vágom. A paradicsomot és a paprikát szintén apró kockákra vágom, a zöldségeket megpucolom és feldarabolom tetszőlegesen. Kevés olaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A kelkáposztát csíkokra vágom. A vastagabb ereket kivágom, de nem dobom el, félreteszem. A répákat, paprikát, paradicsomot megmosom. A répaféléket hámozás nélkül nagyobb darabokr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött paprika leves
Töltött paprika leves

A húst összevegyítettem a rizzsel, a tojással, a petrezselyemmel, sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, majd betöltöttem a megtisztított, paprikákba, majd egyenként belemártogatta...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sára
Borsóleves
Borsóleves

borsót, kockára vágott krumplit kicsi olajra teszed, párolod kevés vízen, sót, borsot, elég sok cukrot, de inkább apránként, zöldségzöldet apróra vágva teszel hozzá, felöntöd vízz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk