1 kg apró szemű parázsburgonya (használhatunk nagyobb szemű újburgonyát is), 20-25 dkg szeletelt bacon szalonna, só, bors
1. A burgonyákat megmossuk, és sós vízben majdnem teljesen puhára megfőzzük.
2. Ha nagyobb burgonyánk van, cikkekre vágjuk, ha nem, akkor egyben hagyjuk őket.
3. Betekerjük fél szelet baconszalonnába, és megtűzzük egy fogpiszkálóval.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymás mellé, és megszórjuk őket ízlés szerint őrölt borssal.
5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a szalonna szépen megpirul.
6. Csak így magában mártogatóssal, vagy köretként is kínálhatjuk.
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Egy nagy tálban habverővel keverjük össze az olajat, a szójaszószt, a juharszirupot, a Cayenne-borsot és a frissen őrölt fekete borsot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk.
Elkészítési idő: 10pec Nehézség: KönnyűA burgonyákat és a zellert megmossuk, kisebb kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd krumplinyomóval összetörjük. Még forrón rámorzsoljuk a vajat, majd a tejjel felöntve hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű