20 dkg tehéntúró, 20 dkg burgonya, 1/2 dl tejföl, liszt, 2 tojás, só, bors, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
1. Az áttört tehéntúrót jól eldolgozzuk a főtt, áttört burgonyával, 1/2 dl tejföllel, 2 evőkanál liszttel, 2 tojással.
2. Sóval, borssal ízesítjük.
3. Hengereket formálunk belőle, gyengén zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró zsiradékban kisütjük.
4. Kiváló feltét, de télen önálló vacsora is lehet.
. Egy 22-24 cm átmérőjű tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal/margarinnal, a maradékot felolvasztjuk. A sajtot finomra reszeljük. A hagymát meghámozzuk, és uborkagyalun vékony kar...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézZablisztet összekevertem a 2 tojással annyi vízzel, hogy kevéssé ragadós masszával álljon össze. Egy edényben vizet forraltam és galuskaszaggatóval elkészítettem a galuskát: pár p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gumót meghámozzuk, hasábokra vágjuk és zsírban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű