4 nagyobb burgonya, 40 dkg darált sertéshús, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, 10 dkg trapista sajt, 1 csomó petrezselyemzöld, só és őrölt bors
1. A burgonyát héjában, egészben megfõzzük, de ügyeljünk arra, hogy ne fõjön szét.
2. Közben az apró kockákra vágott szalonnát felolvasztjuk, lepirítjuk benne a vöröshagymát és a kis kockákra vágott gombát.
3. Sóval, borssal és reszelt fokhagymával ízesítjük.
4. Beletesszük a darált húst, a zöldborsót és az egészet puhára pároljuk.
5. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk.
6. Ha a burgonya megfõtt, akkor lehúzzuk a héját, kettévágjuk hosszában, a belsejét óvatosan kikaparjuk, és a kikapart belsejét hozzákeverjük a húshoz.
7. Betöltjük a burgonyákat, tejföllel meglocsoljuk és reszelt sajttal meghintjük.
8. Tepsibe tesszük és tálalás elõtt megsütjük. Nem kell sok sütés, adig kell sütni, amig a sajt ropogós nem lesz.
A hust felszeletelem,utana pedig csikokra vagom A hagymat is szeletekre vagom,es oljban,uvegesre parolom Hozza adom a hust es egyutt is parolom amig a hus kifeheredik Fuszerezem...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA húst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A vöröshagymát lereszeljük, az olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a pirospaprikát, hozzáadjuk a húst és a gom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolv...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A natúran sütött, sózott sertés szeleteket megkenjük tejföllel. 1. Erre rátesszük az apróra vágott sós-borsos pirított gombát, a csíkokra vágott gépsonkát és a reszelt Trapp...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz