1 kg burgonya, 2 db tojás, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, fél cs petrezselyem, 3 ek liszt, 1 tk só, késhegynyi őrölt bors, 1 tk vaj, vegeta.
1. A burgonyát megfőzzük és félretesszük, amíg langyosra nem hűl.
2. Ezután hámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a felvert tojásokkal, a liszttel, a borssal, sóval, vegetával és az egészen apróra metélt petrezselyemmel.
3. Végül hozzáadjuk a tejfölt.
4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és beleöntjük a masszát.
5. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben, kb. fél órát sütjük.
6. Idénysalátával tálalhatjuk.
2 db apró kockákra vágott zsemlét kevés szalonnazsíron megpirítunk. 50 dkg liszthez 2 csapott teáskanál sót adunk, majd a közepére 2 felvert tojást és a pirított kenyérkockákat te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. 6-7 közepes nagyságú burgonyát meghámozunk, és nagyon vékonyra felszeletelünk. 2. Egy tűzálló formát kikenünk margarinnal. 3. 2 g fokhagymát apróra vágunk és a forma alj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBurgonyákat sós vízben puhára főzzük, levét leöntjük,1-2 evőkanálnyi vajat hozzá adva, krumplinyomóval krémes állagúra törjük. Ízlésünk szerint sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval íz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát nagy darabokra összevagdossuk. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Gyorsan átforgatjuk rajta az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a káposztát és az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű