0,5 kg burgonya, 4 db tojás, 2 fej hagyma, 5 dkg füstölt vagy trappista sajt, néhány szál petrezselyem, 1 ek olaj, 1 tk só,
1. A burgonyát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk.
2. Egy nagy fenekű serpenyőben az olajon megpirítjuk a felkarikázott hagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát és fedő alatt puhára pároljuk.
3. Beletesszük az ízesítőket és ráütjük a 4 db tojást egymás mellé.
4. Egészen kis tűzön sütjük, amíg a tojások meg nem merevednek és tükörtojásokká nem válnak.
5. Ekkor megszórjuk a reszelt sajttal és az apróra vágott petrezselyemmel.
6. Néhány részbe vágva, feltétként tálaljuk.
A héjában főtt burgonyát kisebb darabokra vagdaljuk. Rászórom a közepes nagyságú kockára vágott hagymát. Ízlés szerint sózom és borsozom, annyi olajat öntök rá, hogy ne legyen szár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt a mikróba tesszük 15 percre (vagy amíg megpuhul). Ezután összetörjük, hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát, petrezselymet, lisztet, sajtot és tojást. A masszából pogácsá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsákra szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A főzőlé nagyobb részét leöntjük róla, kb. egy dl maradjon azért, annál krémesebb lesz majd a püré. Szerecsendiót reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű