4-5 nagyobb krumpli, 2 ek olívaolaj, só, fűszerek
1. Sikálj meg alaposan 4-5 nagyobb krumplit, majd uborkagyalun szeleteld fel őket.
2. A szeleteket keverd össze 2 evőkanál olívaolajjal, sóval és bármilyen egyéb fűszerrel, amivel ízesíteni szeretnéd.
3. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süsd meg. Amikor épp barnulni kezd, készen is van.
A káposztát vékonyra felszeleteljük, majd picit sózzuk, hagyjuk 10 percet állni. Olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk köménnyel, hozzáadunk kevés borsot. Majd a káposztát rá...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzáke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHámozzuk, mossuk a krumplit. Hasábra vagy kockára (brassóihoz) vágjuk. Gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az első forrásnál levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla. A krumplit ti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű