6 szem közepes krumpli, 1 kg liszt, só, 1 cs élesztő (5 dkg), 2 tojás, 2,5 dl tej, csipet cukor
sütéshez: olaj tálaláshoz: 20 dkg sajt, 1 nagy dobozos tejföl
1. A burgonyát meghámozzuk, eldaraboljuk és puhára főzzük, nyomóval pépesre törjük.
2. Liszttel és élesztővel összedolgozzuk, fél órát állni hagyjuk, majd ízlés szerinti formákat szaggatunk.
3. Forró olajban aranybarnára sütjük.
Az instant élesztőt elkeverem a cukorral, langyos vízzel, olíva olajjal. A lisztet meglangyosítom, majd hozzákeverem a sót, és az oregánót. A "kovászba" beleadagolom a lisztet, rob...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesEgy tálba felütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet, a szódát és az olajat, géppel simára keverjük, majd sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a lisztet és a reszelt sajtot. A gofrisüt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozzuk, eldaraboljuk és puhára főzzük, nyomóval pépesre törjük. 2. Liszttel és élesztővel összedolgozzuk, fél órát állni hagyjuk, majd ízlés szerinti formák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 2. Belekeverjük a darát, a felvert tojásokat, a tejet, a porcukrot, a fahéjat és annyi zsemlemorzsát, hogy formálhat...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz