menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás tésztába tekert virsli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg burgonya, 4 ek liszt, 1 tk vaj, só, bors, 6 virsli, 2 ek paradicsomszósz

Elkészítés:


1. A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát 12 részre osztjuk.

2. Közben a virsliket kettőbe vágjuk és leszedjük a bőrét. Minden darab tésztát kinyújtunk, vagy kézzel ellapítunk. Kicsit ragadni fog, de ettől nem kell megijedni, lisztezzük be a nyújtódeszkát. A tészta közepére egy fél virslit teszünk és feltekerjük. A két végét is megnyomkodjuk, hogy ne lógjon ki belőle a virsli.

3. Ezt követően forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot, majd átkenjük a paradicsomszósszal és melegen fogyasztjuk.

Burgonyás tésztába tekert virsli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: minitunder
Knédli
Knédli

Az élesztőt feloldjuk a cukorral elkavart vízben, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A lisztet elkavarjuk a sóval, majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt és a tojást, és sima té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sándor
CARBONARA spagetti
CARBONARA spagetti

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben ropogósra pirítjuk, a pörcöket kiszedjük, papírkendőn lecsepegtetjük. 2. Tálban felverjük a tojásokat, összekeverjük a sajtta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Piedone penne
Piedone penne

A hagymát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A kolbászt fél karikákra szeleteljük. A babot és a kukoricát leszűrjük. A chilit és a fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Bea
Carbonara penne
Carbonara penne

Vágjuk a szalonnát apró kockákra, majd pirítsuk meg saját zsírjában. Ezt követően vegyük le a lángról, és nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdeket. Öntsük rá a tejszínt, a sajtot, sózzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk