2 kg rétesliszt, 2 dkg élesztő, 2 dkg só, langyos víz
1. A lisztet mély dagasztótálba szitáljuk, a közepén mélyedést képezünk.
2. Az élesztőt 5 dl langyos vízben feloldjuk és beleöntjük a mélyedésbe.
3. Kevés lisztet szórunk rá, letakarjuk és 3 órán át kelesztjük.
4. Közben a sót kevés vízben feloldjuk, a lisztre öntjük és a megkelt élesztővel összekeverjük.
5. Majd annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát nyerjünk.
6. Addig dagasztjuk, amíg a tészta könnyűszerrel le nem válik a kézről és hólyagos nem lesz.
7. Az így elkészített tésztából veknit vagy cipót formálunk, amit lisztezett tepsibe teszünk, 60 percig hagyjuk kelni, és 220 °C-os forró sütőben 60 percig sütjük.
--A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, hozzá keverjük egy villával az étolajat, majd a langyos vizet. (1 bögre= 2,5 dl) Összeállítjuk a tész...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesMint az élesztős receptek nagyobb része, természetesen ez is így kezdődik: vegyél elő egy bögrét, törd bele az élesztőt, adj hozzá egy kis cukrot, öntsd fel langyos tejjel, és mele...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: KözepesA lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a sót, elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a napraforgóolajat és a vizet, majd az egészből sima állagú tésztát gyúrunk. A ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű