1 kg liszt, 2 dkg cukor, 3 dl tej, 1-1,5 dkg só, 5 dkg zsír, 4 dkg élesztő, egy tojássárgája
1. Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük.
2. A lisztet átszitáljuk, és meleg helyre tesszük.
3. A tejben feloldjuk a sót és, ráöntjük a lisztre.
4. Összekeverjük, és hozzáadjuk a megkelt élesztőt az olvasztott zsírt és addig dagasztjuk, hogy a tészta sima és rugalmas legyen.
5. Cipót formálunk belőle, felületét bezsírozzuk, és letakarva 1 órán át kelesztjük.
6. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, kizsírozott és lisztezett tepsibe rakjuk, és 30 percig pihentetjük.
7. A tészta felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőben 40-50 percig szép pirosra sütjük.
A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Levito Madre egy olasz fajta kovász, amit lefordítva magyar nyelvre anyakovásznak hívnak. Az alap anyagokon kívül mint a liszt és a víz, mézet és oliva olajat is tartalmaz. Allít...
Elkészítési idő: 25 nap Nehézség: NehézA szezámmagot összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat habosra verjük, összekeverjük a fűszeres szezámmaggal és a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Megszórjuk a póréh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű