25 dkg sonka (tarjából, vagy húsos szalonnából, baconből is finom), 5-6-7 gerezd fokhagyma, olivaolaj, 3 dl tejszín, parmezán, 1 csomag spagetti
1. Egy nagy edényben vizet forralunk, sózzuk, és ha már lobogva forr belerakjuk a spagettit, és megfőzzük.
2. Közben a sonkát csíkokra vágjuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk.
3. Hozzáadjuk a fokhagymatörőn áttört fokhagyma gerezdeket, kicsit pirítjuk, és felöntjük a tejszínnel.
4. Kicsit besűrítjük, és belereszelünk egy kis parmezánt.
5. A leszűrt tésztát összekeverjük a szósszal, és tálaljuk.
A tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors, 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt feloldjuk 200 ml langyos vízben, hozzákeverjük a cukrot is. A lisztet, a sót és az olajat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a maradék vizet és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesSós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű