3 kg cékla (lehetőleg hosszúkás, bíborhenger-fajta), 9 gerezd fokhagyma, 2 mk őrölt köménymag, 1 szál tormagyökér, ecet, cukor, só ízlés szerint
1. A céklákat alaposan lekeféljük, megmossuk és lecsöpögtetjük.
2. Mély, nagyméretű sütőtepsibe egymás mellé tesszük, alufóliával szorosan befedjük, és előmelegített, forró sütőben majdnem teljesen puhára pároljuk.
3. Még melegen meghámozzuk, és az almareszelő legdurvább fokán lereszeljük.
4. A közben meghámozott és lereszelt tormával, és a megtisztított, felmetélt fokhagyma gerezdekkel soronként üvegekbe rakjuk.
5. Leöntjük ecettel, cukorral, sóval, köménymaggal pikánsra ízesített salátalével, amelyet előzőleg felforraltunk.
6. A forró üvegeket azonnal lekötjük, és száraz gőzbe téve 24 órán át, hagyjuk hűlni.
Sötét, hűvös kamrában nagyon hosszú ideig eláll.
A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyobb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra. Egy tálba tegyük bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricát lecsepegtetjük, egy nagy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a felkockázott sajtot. Egy kis tálba összekeverjük a joghurtot, majoznézt, mustárt, fűszereket, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA nagyobb darabokra felkockázott brokkolit és karfiolt párold meg, majd hűtsd le. Az olívaolajat, a tengeri sót keverd külön össze a bazsalikommal, majd fűszerezd a párolt zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű