50 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 2 doboz kidney bab konzerv, só, őrölt bors, kevés olaj, 1 cs chili alap, oregano, erős paprika, 1 nagyobb sűrített paradicsom konzerv
1. A vöröshagymát megdinsztelem, majd ráteszem a húst és fehéredésig pirítom.
2. Ekkor felöntöm a paradicsommal és hozzáteszem a chilis alapot, a gombát, sóval, oreganóval, őrölt borssal ízesítem.
3. Kevés vizet öntök alá és kb. 30 percig párolom.
4. Amikor a hús puha, ráteszem a babot és jól összeforralom.
5. Aki erősen szereti, tehet bele erős paprikát is.
A húst mosd meg, és csepegtesd le. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. A szélén a hártyákat vagdosd be, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Kend be fokhagymával a szeletek mindkét ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is. Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókat alaposan dolgozzuk össze, és hagyjuk állni 20 percet, hogy az ízek összeérjenek. Töltsük meg vele a tölteni valót.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. 2. A lila hagymát megtisztítjuk,karikákra vágjuk. 3. A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, füstölt sa...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz