4 nagy szelet tarja, 2 ek olaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl fehérbor, só, őrölt bors
1. A tarjaszeleteket kissé kiverjük sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával vastagon bedörzsöljük.
2. Ráöntjük az olajat meg a bort és hűvös helyen, néhány órán át érleljük.
3. A pácból kiemelve lecsepegtetjük és faszénparázs felett mindkét oldalát pirosra sütjük, közben a visszamaradt páclével néhányszor meglocsoljuk.
Kevés tejbe beáztatjuk a zsemléket. A tojásokat keményre főzzük. A hagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kipréselt fokhagymát is. A megszokott m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábékat az erre alkalmas (dinnyegolyózó!) eszközzel kivájjuk, a közepüket félretesszük, felkockázzuk és sós vízben feltesszük főni. Fedő alatt puhára főzzük. A kivájt karaláb...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , előmelegített sütőben 180 foko...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű