menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 dl olaj, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 2 ek citromlé, 2 dl cukor, 4 dl liszt, 2 dl joghurt, 1 cs sütőpor

Elkészítés:


1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

2. Mércés poharat használunk a hozzávalók méréséhez. Egy keverőtálba öntjük az olajat, hozzáadjuk a két tojást, a 2 evőkanál citromlevet, a citrom reszelt héját, a joghurtot és a cukrot.

3. Habverővel alaposan elkeverjük.

4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd apránként a folyékony masszához keverjük.

5. Egy kuglóf-formát vékonyan kiolajozunk, majd beleöntjük a kikevert tésztát.

6. Az előmelegített sütőbe tesszük és 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

7. Pár percet hagyjuk a formában hűlni, majd egy tányért teszünk alá, és kifordítjuk a formából.

8. Porcukorral megszórva, de akár citrommázzal leöntve is tálalhatjuk.

Citromos kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lusta asszony rétese
Lusta asszony rétese

Elkészítés: A lisztet, a cukrot, és a sütőport összekeverjük. Majd egy 30x40 cm-es tepsit kikenünk vajjal, és a lisztes keverék feléve meghintjük. A vajat ketté vesszük, és a fel...

Elkészítési idő: 1 üra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Angyalkalács  csokipudinggal töltve
Angyalkalács csokipudinggal töltve

Először a krémet készítjük el. - A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a többi hozzávalót. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. -Levesszük a tűzről, felh...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
Ferdinánd
Ferdinánd

A tejet meglangyosítjuk, cukrot szórunk bele, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Félretesszük, hogy megkeljen. A tojásokat felütjük, csipetnyi sóval, 2 evőkanál cukorral és a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelt ostoros rétes
Kelt ostoros rétes

A tésztához valókat egy tálban jól bedagasztjuk - az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni -, és meleg helyen 50 percig kelesztjük a duplájára. Ezidő alatt elkész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk