6 ek porcukor, 6 db tojás, 3 ek rétesliszt, 3 ek finomliszt, 1 db citrom lereszelt héja
krém: 1/2 liter tej, 3 púpozott ek liszt, 1 púpozott ek kukoricakeményítő (ez is lehet liszt), 2 db citrom lereszelt héja, 1 db citrom leve, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 db tojás sárgája
díszítés: 2 dl tejszín, kevés citromlé (pár csepp), 2-3 ek porcukor, 1 cs habfixáló, 1 db citrom
1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukrot fokozatosan adagolva hozzá.
2. Ezután a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, közben folyamatosan keverjük.
3. Keverjük bele a citromhéjat is.
4. A lisztet apránként a krémre szitálva óvatos mozdulatokkal keverjük bele.
5. Egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-es formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Tűpróbát végzünk!
6. Ha készen van a sütőt zárjuk le és a nyitott ajtó mellett pihentessük a piskótát 10 percig, majd még 10 percig a formában hűtsük miután kivettük a sütőből.
7. Végül borítsuk rácsra, és ha teljesen kihűlt vágjuk 3 lapra.
8. 3 dl tejet felteszünk forrni, 2 dl tejet kikeverünk a liszttel és a keményítővel, majd a forró tejhez öntjük és besűrítjük.
9. A tűzről levéve néhányszor megkeverve, hogy ne bőrösödjön, teljesen kihűtjük.
10. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromok lereszelt héját és a citrom levét, végül a 2 db tojás sárgáját, és alaposan összekeverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk, és teljesen simára keverjük.
11. A tortát ezzel a krémmel töltjük meg úgy, hogy kívül is vonjuk be vele.
12. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval meg a néhány csepp citromlével kemény habbá verjük, majd habzsákból kidíszítjük vele a tortát. .
Tetszés szerint citromkarikákkal (negyedekkel) díszítjük.
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet hozzá folyamatos keverés közben a 4 db tojás, a vaníliás cukor és a tej is. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet szitáld tálba, keverj hozzá 50 g cukrot, majd morzsold bele a vajat. Egy tojást egy villával verj fel, add a lisztes keverékhez, gyors mozdulatokkal gyúrd be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: 5-6 db körte, nem túlérett, inkább kemény 2 ek nádcukor fűszerek: fahéj,szegfűszeg, kardamom, fekete bors 1 db kis narancs 1 üveg vörösbor A körtét előző nap páro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű