menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


uborka. zöld paradicsom, zöldpaprika, fejes káposzta, hagyma, só, mustármag, cukor, ecet, víz, benzoesavas nátrium

Elkészítés:


1. Azonos mennyiségű uborkát, zöld paradicsomot, zöldpaprikát, fejes káposztát jól megmosva vékony karikákra, csíkokra vágunk, a káposztát legyaluljuk.

2. Az egészet összevegyítjük ízlés szerinti mennyiségű, hajszálvékony karikákra vágott hagymával, megsózzuk, megszórjuk mustármaggal, és 1-2 órát állni hagyjuk.

3. Ezután üvegekbe töltjük.

4. A visszamaradt lét cukorral, ecettel és vízzel elkeverve felforraljuk, és ha kihűlt, feltöltjük vele az üvegeket.

5. A tetejükre egy kevés benzoesavas nátriumot szórunk és lekötjük.

6. Kigőzölni nem kell.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászolt káposzta recept
Kovászolt káposzta recept

1. A káposzta torzsáját kivágjuk, és felcsíkozzuk. 2. A langyos felöntő vízben feloldjuk a sót. 3.A megtisztított befőttes üveg aljába tesszük a kaprot. 4. Rátesszük a felcsíkoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cékla eltevése
Cékla eltevése

Elkészítés: köménymagot a megmosott üvegekbe szórjuk. Céklát megmossuk, megfőzzük fél puhára, majd felszeleteljük és üvegekbe rakjuk. A levet felfőzzük és a forrólével felöntjük. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Csalamádé télire
Csalamádé télire

A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú ubi
Savanyú ubi

A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk