menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg káposzta, 2 kg uborka, 1 kg vöröshagyma, 0,5 kg lila hagyma, 2 kg zöld paradicsom, 2 kg paprika, 1 kg sárgarépa, 15 dkg só, 40-50 dkg cukor, 3 dl ecet (20%), 1 ek bórkén, és majd minden üveg aljára 5 szem egész feketebors, amelyik üveget pedig csípősre szeretném, abba majd az oldalára láthatóan beledugok 2-3 db chilit (lilát-zöldet- pirosat vagy sárgát)

Elkészítés:


1. Van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe.

2. Ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra, akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet levet megmérem, felforralom és egyenletesen elosztom az üvegeken

3. A többi lé magától kioldódik mire fogyasztásra kerül.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
ropogós ecetes uborka
ropogós ecetes uborka

Az alaposan megmosott uborkát szépen sorban belerakjuk az üvegekbe, közé vagy az üvegek aljára kaprot teszünk (aki nem szereti a kapor ízét, természetesen elhagyhatja), majd ráöntj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csalamádé I.
Csalamádé I.

A zöldségeket alaposan meg mossuk . A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborka szeletelőn le kell gyalulni. Ha igaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Szeretnél káposztát savanyítani? Tedd a tanácsaink s
Szeretnél káposztát savanyítani? Tedd a tanácsaink s

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Kovászos káposzta
Kovászos káposzta

3 liter vizet felforraltam, tettem bele 3 ek. sót, majd az egészben hagyott leveleket egy pillanatra belemártottam. Így már össze lehet őket hajtani, anélkül, hogy eltörnének. Eze...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk