3 kg uborka, 3 kg káposzta, 3 kg hagyma, 2 kg paprika. A léhez: 2 l víz, 2 ek só, 30 dkg cukor, mustármag, babérlevél, 4 dl 20%-os ecet, 1 csapott mk bórkén, szemes bors
1. A hozzávalókat karikára vágjuk, a káposztát vékony szeletekre, gyengén besózzuk, 1-2 órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.
2. Összekeverjük a hozzávalókat, majd üvegekbe töltjük.
3. Hozzáadjuk a fűszereket.
4. A lét felforraljuk a bórkén nélkül.
5. Amikor kihűlt, akkor tesszük bele, majd a zöldségekre öntjük. Lezárjuk.
6. Kb. 1 hónap múlva fogyasztható.
Az hozzávalókat összekeverem, egy nagy tálba 4 óra pihenés után pedig üvegekbe teszem és a saját levével felöntöm. Nem kell hozzá vizet önteni, elég levet forg engedni. 1 nap fejje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát megtisztítása után (a végét a gyökér felől vágjuk le) csirátlanított üvegbe tesszük, felöntjük rizsecettel, egy kiskanál cukrot adunk hozzá, csirátlanított csavaros te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti összetevőket összeontjuk, felforraljuk és az üvegekbe helyezett zöldségekre öntjük.
Elkészítési idő: 1 õra Nehézség: NehézA fokhagymákat alaposan tisztítsd meg, a hibás részeket távolítsd el. A nagyobb gerezdeket darabold fel. Tedd az aprított gerezdeket egy mélyebb edénybe, kanalazd rá az olajat. B...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű