1 ek sertészsír, 75 g szalonna (füstölt), 4 szelet sertéskaraj (csont nélküli), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk só, 0,5 csapott mk fehér bors (őrölt), 1 db TV paprika, 1 db paradicsom (nagyobb), 1 ek pirospaprika (őrölt), 350 ml víz, 200 g tejföl (20%-os), 1 ek búzaliszt (BL55)
1. A szalonnát apró kockára vágjuk, majd kiolvasztjuk a sertészsíron. Amikor kapott egy kis színt, kiszedjük a zsírból.
2. A hússzeleteket széleit bevagdossuk, enyhén kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. A húsok mindkét oldalát kissé megpirítjuk a szalonna zsírjában. Amikor elkészült, kivesszük a zsírból, és alufóliával lefedve félretesszük.
4. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd elkezdjük pirítani a visszamaradt zsíron. Visszatesszük mellé a pirított szalonnát is.
5. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
6. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel.
7. Pár percig forraljuk, majd beletesszük az elősütött hússzeleteket. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Amikor megpuhult a hús, kivesszük a szaftból.
8. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd adunk hozzá a szaftból. Alaposan összekeverjük, majd az edénybe öntjük.
9. Pár percig forraljuk, majd amikor besűrűsödött, visszatesszük bele a húst.
Először készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajat, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát és a mustárokat. Szórjuk hozzá a fűszerpaprika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megmossuk, hozzáadjuk darált húst, az apróra vágott vöröshagymát, az összetört fokhagymát, a sót, borsot és a pirospaprikát és óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposzt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vastagabbra szeletelt húst félbe vágjuk úgy, hogy ne vágjuk szét! Enyhén kiveregetjük, sózzuk. A töltelékhez: A zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk, a főtt tojásokat fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű