70 dkg sertésoldalas, 15 dkg sertés apróhús, 5 gombafej, 4-5 csirkemáj, 2 zsemle, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyemzöld, késhegynyi majoránna, só, 1 ek zsír, csipet őrölt bors
1. A zsemléket vízben megáztatjuk, az apró húst ledaráljuk, a reszelt hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, májat, kicsit megpirítjuk.
2. Majd petrezselyemzölddel elkeverjük a darált húshoz adjuk.
3. A szétnyomkodott zsemlét is hozzáadjuk.
4. Belekeverjük a tojásokat, borsot, majorannát, gyengén sózzuk, és nagyon jól összegyúrjuk.
5. A sertésoldalast felszúrjuk, kívül-belül gyengén besózzuk és a nyíláson a keveréket betömjük.
6. Hústűvel összetűzzük, leöntjük forró zsírral, kevés víz hozzáadásával sütőben sütjük. Közben a levét pótoljuk.
8. Ha a leve lefő, hozzáadjuk az egészben hagyott fokhagymát, ismét vizet öntünk alá, meglocsolva puhára sütjük.
A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, majd fél óráig pihentetjük. Serpenyőben zsírt hevítünk, és a liszttel vékonyan megszórt h...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagy lyukú reszelőn. 3. Cserépedénybe (áztatás után), -...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz áztatott kenyeret a hússal és a kétféle hagymával átdaráljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, a kenőmájast és összegyúrjuk. A masszából hengereket formázunk, és zsemlemorz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst tisztítsd meg alaposan, vágd egységes méretű csíkokra, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát, a paradicsomot, a répát és a paprikát is. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű