menu

Családireceptkönyv.hu

Oldalas - Csikós szelet


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


70 dkg sertésoldalas, 15 dkg sertés apróhús, 5 gombafej, 4-5 csirkemáj, 2 zsemle, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyemzöld, késhegynyi majoránna, só, 1 ek zsír, csipet őrölt bors

Elkészítés:


1. A zsemléket vízben megáztatjuk, az apró húst ledaráljuk, a reszelt hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, májat, kicsit megpirítjuk.

2. Majd petrezselyemzölddel elkeverjük a darált húshoz adjuk.

3. A szétnyomkodott zsemlét is hozzáadjuk.

4. Belekeverjük a tojásokat, borsot, majorannát, gyengén sózzuk, és nagyon jól összegyúrjuk.

5. A sertésoldalast felszúrjuk, kívül-belül gyengén besózzuk és a nyíláson a keveréket betömjük.

6. Hústűvel összetűzzük, leöntjük forró zsírral, kevés víz hozzáadásával sütőben sütjük. Közben a levét pótoljuk.

8. Ha a leve lefő, hozzáadjuk az egészben hagyott fokhagymát, ismét vizet öntünk alá, meglocsolva puhára sütjük.

Oldalas - Csikós szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertésszelet pikáns szószban
Sertésszelet pikáns szószban

A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, majd fél óráig pihentetjük. Serpenyőben zsírt hevítünk, és a liszttel vékonyan megszórt h...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Rakott sült karaj
Karaj - Rakott sült karaj

1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagy lyukú reszelőn. 3. Cserépedénybe (áztatás után), -...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hamis bélszínroló
Hamis bélszínroló

Az áztatott kenyeret a hússal és a kétféle hagymával átdaráljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, a kenőmájast és összegyúrjuk. A masszából hengereket formázunk, és zsemlemorz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Borsós tokány
Borsós tokány

A húst tisztítsd meg alaposan, vágd egységes méretű csíkokra, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát, a paradicsomot, a répát és a paprikát is. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk