tésztához: 4 db tojás, 12 dkg cukor (kristály), 0,5 cs sütőpor, 12 dkg finomliszt (finom), 2 ek cukrozatlan kakaópor
krémhez: 2,5 dl tej, 20 dkg cukor (kristály), 4 db tojássárgája, 3 ek rum, 5 dl habtejszín, 50 dkg sovány túró, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 12 db lapzselatin
1. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük.
2. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük.
3. Tortaformában megsütjük, kihűtjük.
4. Krém: A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
5. A tejszínt habosra verjük.
6. A tejet, cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük és felmelegítjük.
Beletesszük a kinyomkodott zselatint, és tovább melegítjük. Nem forraljuk!
7. A zsírszegény krémes túrót kikeverjük, és apránként hozzáadjuk állandó kevergetés közben a zselatinos masszát, majd a tejszínt.
8. A masszát két részre osztjuk, a felébe kakaóport szitálunk, összekeverjük.
9. A kihűlt tészta köré magas tortakarikát teszünk, mivel magas lesz a krémünk.
10. A tészta közepére egy kis merőkanálnyi világos, majd rá egy kakaós krémet öntünk. Ezt ismételjük, míg el nem fogy a krémünk. Mindig csak a közepére, ettől lesz csíkos.
11. Hűtőben 8-10 órát hűtjük.
A darált kekszet összekeverjük a gesztenyemasszával és a vajjal, majd belesimítjuk a tortaforma aljába. 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd ha kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót egy tálba összekeverem és kizsírozott,vajazott lisztezett gyümölcstorta formába öntjük. Előmelegített sütőben 10 percig nagy lángon majd kb 20 percig közepes l...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűA kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok esetben b...
Elkészítési idő: 20m Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra, fehérre keverjük a cukorral, hozzáadjuk a puha vajat, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, sütőport és vizet, és simára ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű