20 dkg sárga- és fehérrépa, 10 dkg gomba, 1 kis fej karfiol, 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 ek liszt, 20 dkg csirkehús, 1 tojás, 1 szikkadt zsemle, petrezselyem, só, fehér bors, őrölt szerecsendió
1. A gombóchoz a darált csirkehúst összedolgozzuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, a tojással és a fűszerekkel.
2. Egy 3 literes lábasban a vaj felét felhevítjük, megpirítjuk benne a kockára vágott zöldséget, a cikkekre vágott gombát, sóval, borssal fűszerezzük, majd felöntjük 2 liter vízzel, és lassú tűzön főzzük.
3. A vaj másik felével és a liszttel rántást készítünk, kevés vízzel hígított tejszínnel eresztjük fel, a levest besűrítjük, jól kiforraljuk és meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.
4. A külön sós vízben megfőzött karfiolt és a gombócokat a tálalás előtt tesszük a levesbe, s forrón tálaljuk.
fokhagyma+vaj--fonnyasztom+liszt+vízzel felöntöm+húsleveskocka+fűszer+tejszín.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe. Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk. Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept 2A babot e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. 2. Lépés A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogjunk egy nagyobb fazekat és enyhén pirítsuk meg benne a négy gerezd hámozatlan fokhagymát mindkét oldalán. Amikor már kellően barna mindkét oldalon, vegyük ki, tegyük félre. Önt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű