1 db csirke, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 ek olaj vagy 4 dkg zsír, 1 ek pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 60 dkg burgonya, 2 ek csipetke, 1 ek ételízesítő, só
1. A zsiradékban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát.
2. Megszórjuk paprikával és beletesszük a feldarabolt csirkét.
3. Nagy láng felett, állandóan keverve zsírjára pirítjuk.
4. Megszórjuk ételízesítővel, beletesszük a fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot és kb. 1,5 l vízzel felöntjük.
5. Közepes erősségű tűzön lassan főzzük.
6. Amikor a csirke puhulni kezd, beletesszük a kockára vágott burgonyát és a száraz csipetkét.
7. Megkóstoljuk, s ha szükséges, utánasózzuk.
8. Közepes lángon készre főzzük.
A húst megtisztítjuk,jól megmossuk,majd fel rakjuk egy nagyobb lábasban főni.Ha felforrt,leszedjük a habját és még pár percig főzzük.Ezután én leöntöm a vizet róla és új vízben rak...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézAz almákat hámozzuk meg, vegyük ki a magházukat, és kockázzuk fel őket. Tegyük egy edénybe, és locsoljunk rájuk citromlevet. Egy edényben olvasszuk meg a cukrot és a mézet, kar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVilágos rántást készítünk, majd felengedjük paradicsompürével. Felöntjük vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral. Amikor forrni kezd tésztát főzünk bele.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszeres csicseriborsó leves 2016. október 6., csütörtök Amikor kislány voltam, nagyon sokszor étkeztem a nagyszüleimnél, mindegy, hogy tél volt vagy nyár, hétvége vagy hétkö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű