piskóta, 0,5 dl habtejszín, 20 dkg étcsoki, meggy
1. 0,5 dl habtejszínt felmelegítesz állandó keverés közben, beletördelsz 20 dkg étcsokit.
2. Ha a csoki felolvadt és rottyan egyet a tejszín, leveszed és kihűtöd, majd beteszed a hűtőbe néhány órára (legjobb egy egész éjszakára).
3. Utána elektromos habverővel keményre vered. Nem hab, hanem sűrű krém lesz belőle. Ezzel a mennyiséggel 1 db tortát tudsz megtölteni.
4. Én meg szoktam bolondítani meggyel, de nem muszáj.
5. Díszítheted tetszés szerint bármivel, ami jól mutat a csoki tortán (akár meggyel is).
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük, a mascarponét és a tojások sárgáját is hozzákavarjuk. A csokoládés keveréket a tojáshabhoz adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és belenyomkodjuk a piteformába. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A banánokat karikákra vágjuk, citromlével lekenhetjük,...
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés Nehézség: KönnyűEgy 3 literes edénybe tegyük bele a 100 g felszeletelt vajat, a 250 g cukrot és a zsemlemorzsát, simítsuk az aljára. Az almát tisztítsuk meg, távolítsuk el a magvait. A magház üres...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsárgáját, lisztet, sütőport cukrot, vizet habosra keverjük. fehérjét habként hozzákeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű