1 ek kakaó, 1 ek instant kávé, 1 dl tej, 15 dkg étcsokoládé, 15 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg finomliszt, 25 dkg Rama, 5 db tojás, 0,5 csomag sütőpor
1. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorral, a sárgákat a cukor másik felével felverjük.
2. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a tojássárgás cukrot, aztán apránként a sütőporos lisztet és a kakaót.
3. Óvatosan összekeverjük és előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük, 175 °C fokon.
4. A piskótalapot kihűtjük.
Különleges díszítést készíthetünk, ha a torta bizonyos részeit fehér csokoládéval vagy fehér mázzal (cukor és citromlével fölvert tojásfehérje keverékével) vonjuk be.
Töltelék: 2 banán, 1 alma magozva, hámozva 30 dkg friss eper 2 magozott datolya apró darabokra vágva 2 kanál psyllium husk (utifűmag héj) 1 kanál frissen facsart citromlé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabkekszet egy késes aprítóban morzsás állagúra daráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és a tortaforma aljára nyomkodjuk. 180 fokon 5-6 percig sütjük az alapot. A krémhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejfölt a cukorral és vaníliás cukorral összekeverjük. 2. A csatos tortaforma alját először kirakjuk egy sor keksszel, ezen egyenletesen eloszlatunk egy kis krémet (úgy kb....
Elkészítési idő: 3-4 ó hűtés Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával három-négy perc alatt verd fehéredésig. Add hozzá a vizet és a narancs reszelt héját, valamint a kifacsart levét. Forgasd bele...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű