1 csokoládés pudingpor, 4 ek cukor, 4 dl tej, 6 dl habtejszín, 3 cs habfix, 1 ek porcukor, 10 dkg étcsokoládé
díszítéshez: 1 dl habtejszín, 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg cseresznye
1. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük.
2. A meleg pudingba keverjük az lereszelt étcsokoládét, majd kavargatva kihűtjük.
3. A habot közben felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixet, majd összedolgozzuk a kihűtött pudinggal.
4. Lekapcsolható oldalú tortaformába kanalazzuk és 1,5-2 órán át hűtőben pihentetjük, hogy szilárddá váljon.
5. Tálaláskor tejszínhabbal, csokoládédarabokkal és cseresznyével díszíthetjük, de ezek nélkül is isteni!
A zselatint adjuk hozzá a 120 g vízhez, a glükózt, a cukrot és a 150 g vizet pedig forraljuk fel. Ezt követően vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ekkor jöhet hozzá a sű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd szendvics zacskóba, majd húsklopfolóval zúzd össze a zabkekszet (lehetőleg diabetikusat vegyél). A kekszmorzsát öntsd a felolvasztott vajba és jól keverd össze. A masszával t...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó és középső lapra körbe, csíkonként váltakozva habzsákból rányomjuk a meggyes krémet és a tejszínhabot. A tejszínből annyit hagyjunk, hogy jusson...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz1. Habbá verjük a tojások fehérjét, és egyenként hozzáadjuk a sárgáját, cukrot, lisztet, olvasztott langyos margarint. 2. Összekeverjük óvatosan, majd egy nagy tortaformába önt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű