80 dkg burgonya, 2 tojás, 30 dkg virsli, 25 dkg liszt, 10 dkg gríz, reszelt sajt, vaj, só
1. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni, keverd hozzá a lisztet, a grízt, az egyik elhabart tojást, és sózd meg.
2. A masszát dolgozd ki simára, nyújtsd ki ujjnyi vastagra, s vágd fel téglalapokra.
3. A virslit nyúzd meg (ha bőrös, elég megszurkálni), s göngyöld bele a tésztalapokba.
4. A másik tojást keverd össze egy diónyi vajjal (vigyázz, hogy a megolvasztott vaj ne legyen túl meleg, mert összerántja a tojást), kend meg ezzel a tészták tetejét, majd szórj rájuk reszelt sajtot.
5. A csomagolt virsliket kivajazott tepsiben, előmelegített, forró sütőben süsd pirosra.
1. A tojásokat felütjük, és hozzákeverjük a lisztet, a tejet, a reszelt hagymát, sóval, mustárral ízesítjük. 2. A virslikről leszedjük a műbelet, majd négybe vágjuk mindegyik sz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy lábasba vizet öntünk, bele 1 tk só, 1 ek olaj, és felforraljuk. Megfőzzük benne a tésztát, majd hideg vízzel leöblít, és lecsepegtet. Egy edényben (vagy wok-ban) 5 ek olajon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA virslit karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra. Az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSpray egy mikrohullámú sütőben gabonapehely tálban főzés spray, és hozzáadjuk a földimogyoró lisztet és a sütőport, és addig keverjük, amíg a kombinált Hozzáadjuk a konzerv sütőtö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű