menu

Családireceptkönyv.hu

Csontleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéscsont, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 8-10 szem bors, 1 kis darab szerecsendió-virág, 1 ek só, 25 dkg sárgarépa, 20 dkg zellergumó, 20 dkg fehérrépa, 10 dkg karalábé, levestészta

Elkészítés:


1. Egy kiló sertéscsontot megmosok, lecsöpögtetem, majd feldarabolva egy tepsibe rakom. Legalább 10 perces előmelegítéssel felforrósított sütőbe teszem, és erős lángon 15 percig pirítom, majd egy nagy fazékba átrakom.

2. Hozzáteszek egy fej megmosott, félbevágott, héjas vöröshagymát, 1-2 megtisztított és ugyancsak félbevágott fokhagymagerezdet, 8-10 szem egész fekete borsot, 1 kis darabka szerecsendió-virágot és 1 evőkanál sót.

3. 3 l vizet ráöntök, és nagyon lassan felforralom.

4. Legalább 2,5 - 3 órai lassú főzés után beleteszem a közben megtisztított és feldarabolt zöldségeket (25 dkg sárgarépa, 20 dkg zellergumó, 20 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé).

5. Ezután már csak annyi ideig főzöm, amíg a zöldség is megpuhul.

6. 10 percnyi várakozás után a zöldségeket leszűröm, a csontot kidobom, és a levest a zöldséggel, valamint tetszés szerinti levesbetéttel tálalom.

Csontleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsleves / finom húsleves titka
Húsleves / finom húsleves titka

A húst jól mossuk meg, ha kell többször is. Hideg vízbe tegyük fel főni, közepes lángra. Amíg felforr, tisztítsuk meg a zöldségeket. A hústól függ, hogy ezeket mennyire daraboljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Sarolta
Lencsegulyás-leves
Lencsegulyás-leves

A lencsét előző este átválogatom, bő vízbe áztatom, lehetőség szerint a vizet többször cserélem a felhasználásig. Forró zsiradékban a vöröshagymát megfonnyasztom, benne a fokhag...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Frankfurti leves recept
Frankfurti leves recept

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. Pici olajon pároljuk kb 1 percig. A káposztát csíkozzuk, nem kell vékonyra, hogy valami maradjon is belőle. Rádobjuk a hagymára a felaprít...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Póréhagyma-krémleves
Póréhagyma-krémleves

A póréhagymát és a zellert karikára vágjuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a póréhagymát, és 2-3 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk