1 kg sertéscsont, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 8-10 szem bors, 1 kis darab szerecsendió-virág, 1 ek só, 25 dkg sárgarépa, 20 dkg zellergumó, 20 dkg fehérrépa, 10 dkg karalábé, levestészta
1. Egy kiló sertéscsontot megmosok, lecsöpögtetem, majd feldarabolva egy tepsibe rakom. Legalább 10 perces előmelegítéssel felforrósított sütőbe teszem, és erős lángon 15 percig pirítom, majd egy nagy fazékba átrakom.
2. Hozzáteszek egy fej megmosott, félbevágott, héjas vöröshagymát, 1-2 megtisztított és ugyancsak félbevágott fokhagymagerezdet, 8-10 szem egész fekete borsot, 1 kis darabka szerecsendió-virágot és 1 evőkanál sót.
3. 3 l vizet ráöntök, és nagyon lassan felforralom.
4. Legalább 2,5 - 3 órai lassú főzés után beleteszem a közben megtisztított és feldarabolt zöldségeket (25 dkg sárgarépa, 20 dkg zellergumó, 20 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé).
5. Ezután már csak annyi ideig főzöm, amíg a zöldség is megpuhul.
6. 10 percnyi várakozás után a zöldségeket leszűröm, a csontot kidobom, és a levest a zöldséggel, valamint tetszés szerinti levesbetéttel tálalom.
A húst jól mossuk meg, ha kell többször is. Hideg vízbe tegyük fel főni, közepes lángra. Amíg felforr, tisztítsuk meg a zöldségeket. A hústól függ, hogy ezeket mennyire daraboljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lencsét előző este átválogatom, bő vízbe áztatom, lehetőség szerint a vizet többször cserélem a felhasználásig. Forró zsiradékban a vöröshagymát megfonnyasztom, benne a fokhag...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. Pici olajon pároljuk kb 1 percig. A káposztát csíkozzuk, nem kell vékonyra, hogy valami maradjon is belőle. Rádobjuk a hagymára a felaprít...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA póréhagymát és a zellert karikára vágjuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a póréhagymát, és 2-3 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű