tésztához: 4 tojás, 25 dkg barna cukor, 25 dkg liszt, 15 dkg darált dió, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 2 ek olaj, 1 fél citrom héja, 1 tk sütőpor, 4 ek víz
krémhez: 2 vaníliás pudingpor, 9 dl tej, 4 ek barna cukor, 15 dkg darált dió, 1 cs vaníliás cukor
tetejére: 5 dkg darált dió, 1 ek barna cukor, 2 ek főtt kávé
1. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is.
2. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is.
3. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze!
4. Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 percen át,
5. közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük.
6. Mikor langyos belekeverjük a darált diót is.
7. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel.
8. A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején.
9. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.
Felfőzöm, vaníliával ízesítem, kavarva hűtöm, és hozzáadom a 15 dkg vajat, 1-2 kanál rumot, v. esszenciát. Habosra keverem. (tortára, tekercsre)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kézi robotgéppel kemény habbá verjük úgy, hogy fokozatosan, 2 evőkanalanként beledolgozzuk a cukrot. Hozzáadjuk a sót és a citromlevet, és folytatjuk a keverést, le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját kihabosítjuk 50 g porcukorral. A tojás fehérjét a maradék 50 g porcukorral nem túl kemény habbá verjük. A két tojáshabot óvatosan összekeverjük, majd beleforgatj...
Elkészítési idő: 90+ perc Nehézség: KözepesTegyük egy mélyebb tálba a krém hozzávalóit. Botmixerrel pürésítsük simára, majd felhasználásig tegyük hűtőbe. Egy tálban keverjük össze a liszteket a sütőporral és vaníliával....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz