6 tojásos kerek piskóta lap
krém: 5 dl Hulala tejszín, 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor
díszítés: diógerezdek, darált dió
1. A piskóta lapot három részre vágjuk, a tejszínt nagyon kemény habnak felverjük, három fele osszuk, egy részt félre teszünk a díszítéshez.
2. A maradék tejszínhabhoz hozzátesszük a darált diót, porcukrot, vanília cukrot, és jól összekeverjük.
3. Egy lapot tálra teszünk, meglocsoljuk rumos sziruppal, rákenjük a diós krém felét, rátesszük a második lapot, azt is meglocsoljuk, rákenjük a maradt diós krémet, meglocsoljuk a harmadik lapot, és rátesszük a krémre.
4. Bevonjuk a félretett tejszínhabbal, megszórjuk darált dióval, és diógerezdekkel díszítjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, a puha vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral és 6 ek. vízzel kemény habbá verjük. Tovább habosítjuk, majd belekeverjük a kézi habverővel habosra kevert tojások sárgáját és a maradék 6 ek vizet. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel törjük morzsává a kekszet, majd adjuk hozzá a vajat, és ezzel is dolgozzuk jól össze. Kézzel vagy egy kanál hátával nyomkodjuk a morzsatésztát a tortaforma aljába. Tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta készítése: 1. A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. 2. A fehérjéket keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, mí...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű