1,5 kg ponty, 0,5 kg apróhal (kárász, keszeg stb.), 3 fej hagyma, 10 dkg édes paprika, 1 erőspaprika, csuszatészta
1. Az apróra vágott hagymát a bográcsban 1 liter vízben félóra hosszat főzöm.
2. Beleteszem a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt.
3. Megpaprikázom, sózom, annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje.
4. Csak rázogatva főzöm, nem szabad keverni.
5. Félórai főzés után főtt csuszatésztával tálalom
A gombát felvágjuk, a hagymával vajon megpirítjuk, kb. 5 percig Hozzáadjuk a zöldség alaplét, tejszínt, tejet és a kakukkfüvet, majd fedő alatt, lassú tűzön 10 percig főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. változat elkészítése: A sütőtököt tisztítsuk meg, daraboljuk fel nagyobb darabokra és 1,3 L vízben tegyük fel főni. Sózzuk, ízesítsük szerecsendióval. Mikor puhára főtt, botmix...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk és a megmosott összeaprított, vajon megpárolt hagymákra öntjük, sózzuk, borsozzuk. Kifehéredésig többszöri kevergetés mellett pároljuk. Ez után tegyük rá az...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KönnyűA spárgát tisztítsuk meg úgy, hogy az aljából néhány centit vágjunk le. A fejét nem kell megpucolni, azokat vágjuk le. A spárga többi részét alaposan pucoljuk meg, különben keserű...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes