gyöngyhagyma, só, ecet, cukor, törött bors, tárkonylevél
1. Apró kis hagymákat - legjobb a gyöngyhagyma - megtisztítunk, sós-ecetes vízben 1-2 percig forralunk.
2. Ezután leszűrjük és kisebb üvegekbe tesszük őket.
3. Sóval, cukorral, törött borssal, esetleg tárkonylevéllel ízesített salátaecetet készítünk, felforraljuk, majd ha kihűlt, a hagymára öntjük.
4. Az üveget lekötjük, kigőzölni nem kell, azonnal a kamrába tehetjük.
5. Hűvös helyen tartsuk.
Minden zöldség folyamatosan belerakható. Hagyma apró egészbe,uborka,zöld paradicsom,karfiol rózsákra szedve,sárgarépa szeletelve,almapaprika
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira bontjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Pár percre forró vízbe mártjuk (blansírozzuk). Az uborkának végeit levágjuk, ellenőrizzük, nem keserű-e. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűészítés: A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat mosás után vékonyra szeletelem, a hagymát pucolás után szintén. Egy nagy „lavórba” tettem őket, megszórtam a sóval, mustármaggal, borssal, cukorral, majd nyakon öntö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű