1 kg egres, 1 citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, ízlés szerint cukor
1. A megtisztított egrest megmosom, lecsöpögtetem, majd lábosba teszem.
2. Befedem és saját levében, kis lángon puhára párolom.
3. Ezután rácsavarom a citromlevet és rászórom a reszelt citromhéjat.
4. Épp csak egyet forralok rajta, és ha kihűlt, turmixgépbe öntöm.
5. Pépesre keverem, majd nagyon finom szűrőn lecsöpögtetem.
6. Az így kapott gyümölcslevet ízlés szerinti cukormennyiséggel elkeverem, és szörpös üvegbe öntöm.
7. A hűtőszekrényben, jól ledugaszolva, két hétig biztonságosan eltartható.
8. Jéghidegre hűtött szódavízzel vagy ásványvízzel hígítva fogyasztható, a nyári melegben rendkívül üdítő kellemesen savanykás íze miatt.
Tegnap már igen későre járt az idő és igazából nem is tudtuk elképzelni, hogy kb. 2.5 kg finom érett málnából miképpen készítsünk aránylag gyorsan szörpöt. Van ám választék a recep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és az almát meghámozzuk, felaprítjuk és külön-külön feltesszük főzni annyi vízben, amennyi ellepi. Amikor megfőttek levével együtt összeturmixoljuk a sárgarépát, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot 1 liter vizben felforraljuk, néhány percik főzzük, levéve tűzről hozzáadjuk a megmosott citromok (narancsok) lereszelt héját. Kihűlés után beletesszük a kipréselt gyümölcs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz a jó a szörpökben, hogy roppant egyszerűen elkészíthetőek. Nincs ez másként a bodzaszörppel sem. Annyi a dolgunk, hogy a frissen szedett virágernyőket amennyire csak lehet, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű