50 dkg jó minőségű liszt, 7 dkg cukor, 1/2 tk tengeri só, 4 dkg friss élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 tojás, 2 k olívaolaj
töltelék: 15 dkg vaj, 1 ek kakaó, 3 evőkanál cukor
1. A hozzávalókat a dagasztógépbe tettem és végig futtattam a dagasztó programot.
2. A megkelt tésztát átgyúrtam és 10 egyenlő részre osztottam, majd gömbölyűre formáztam.
3. Hagytam kb. 10 percet pihenni.
4. Közben az olvasztott vajba kevertem a kakaót és a cukrot.
5. A gömböcöket egyenként hosszúkásra nyújtottam, szép vékonyra és megkenetem a kakaós töltelékkel.
6. A hosszanti oldalánál feltekertem szorosan és így alakítottam csiga formára.
7. A végét aláhajtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
8. Hagytam kb 30 percet kelni, ekkor lekentem olvasztott vajjal és előmelegített sütőbe tettem be, kb. 160 fokra, légkeverésere és kb. 15 percig sütöttem.
9. Rácson hagytam kihűlni és a tetejét megszórtam porcukorral.
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.A vajat összedolgozzuk a lisztel,sóval,tojással,cukorral,élesztővel nem ragacsos könnyű tésztát kell kapnunk. Kelesztjük 1 órát meleg helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy féldecis pohárban kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. Utána jöhet az élesztős kutyulék is, majd összeáll...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesÉlesztőt felfuttatjuk, jól kidagasztjuk a tésztát, majd legalább duplájára kelesztjük. Majd a tésztát megfelezzük, vékonyra nyújtjuk és megtöltjük. A töltelék: Fokhagymás tejf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe beleszórom az élesztőt, a cukrot, ráöntöm a langyos vizet, majd ha felfutott, beleöntöm az olajat és a sót is. Bedagasztom, meleg helyen duplájára kelesztem. Egy közepes...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz