2 kg eper. 1 dkg citromsó, 1 dkg szalicil, 3 l víz,
1. 2 kg gyümölcsöt megmosunk, lecsepegtetjük.
2. Az epret leszemezzük, összeturmixoljuk, ráhintünk 1 dkg citromsót,1 dkg szalicilt, összekavarjuk.
3. Rátöltünk 3 l hideg vizet és 24 órára hűvös helyre tesszük. Másnap gézen, nyomkodás nélkül lecsepegtetjük a levet, hozzáadunk 4 kg cukrot és újabb 48 órára hűvös helyre tesszük, közben sokszor felkavarjuk.
4. Amikor a cukor felolvadt, üvegekbe töltjük és dugaszoljuk.
5. 7 liter finom szörp lesz ebből az adagból, amely felbontva sem romlik meg, évekig eláll és tökéletesen megőrzi a friss gyümölcs aromáját.
Forró vízben megmossuk a narancsot és a citromot, sajtreszelővel vékonyan lereszeljük a héjukat úgy, hogy a fehér része ne kerüljön bele. Zárható befőttes üvegbe tesszük, felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszeturmixoljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vörösbort edénybe tesszük, beleszórjuk a cukrot és a fűszereket. Felmelegítjük 75 fokra és beleteszünk egy konyhai hőmérőt. 15 percig melegítjük, de ne legyen magasabb a bor hőm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a tejszínnel, a vaníliás cukrokkal és a porcukor felével felforraljuk, rövid idő alatt összefőzzük. Félretesszük hűlni. A tojássárgájákat a porcukor másik felével...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű