10-15 dkg friss eper, késhegynyi őrölt gyömbér, késhegynyi őrölt fahéj, csipet őrölt bors, 2-3 ek méz, 1 liter tej
1. A szamócákat alaposan mossuk meg, majd csípjük le a szárát.
2. Tegyük a megmosott szamócákat a konyhai robotgépbe, szórjuk rá az őrölt gyömbért, fahéjat, borsot, majd a mézet.
3. Öntsünk rá annyi tejet, amennyivel könnyen összeturmixolhatjuk az epreket.
4. Ha elkészült, töltsük az italt egy kancsóba, majd öntsük hozzá a maradék tejet.
5. Jól keverjük össze, és már tölthetjük is a poharakba.
6. Félbevágott eperszemmel, mentalevéllel díszítsük.
Egy edénybe beletesszük a joghurtot, a vizet és a sót, és egy botmixerrel átmixeljük, vagy kanállal jól összekavarjuk. (Nem kell sokáig, nem vajat készítünk!:)) Egy megfelelő mére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben a vékony szeletekre vágott gyömbért forralom 5 percig, majd hagyom kb. 60°C-osra hűlni. Míg forr a gyömbér, addig a mézet jól kikeverem a kurkumával és a fűszerekkel. Ha...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat habosra keverjük,a porcukorral. Majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet,a csokoládét,majd az alkoholt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsuzsa Iregi VALI hagyományos konyhája BAMBI Na kedves konyhatündérek mit csináltam ma? Igazi retrós gyerekkorom ízét.Nagyon finom üditőt,mely BAMBI névre hallgat.Csak 3 do...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű