50 dkg eper, 4 púpozott tk. kókuszreszelék, 4 ek mazsola, 4 ek mandulaforgács
díszítés: tejszínhab
tálkák: 2 tojásfehérje, 4 kissé púpozott ek liszt, 4 ek porcukor, 2 ek olaj, 1 kk. vaníliás cukor, késhegynyi fahéj
1. A fodros tálkához szükséges alapanyagokat belerakjuk egy kis tálba, és habverővel csomómentesre kikeverjük.
2. A sütőlemezt megkenjük olajjal, és egy tálkához a massza negyedét evőkanállal belerakjuk, jó vékony körlapra szétkenjük.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél mérsékeltebb hőmérsékleten addig sütjük, amíg halványan barnulni kezd a széle.
4. Ekkor kivesszük a sütőből, hosszú, ovális végű kenőkéssel elválasztjuk a lemeztől, leborított pohár tetejére rakjuk, és még melegen ráhajtjuk, a szélét fodrosra igazgatjuk, kihűtjük.
5. Az epreket megmossuk, leszárítjuk, a nagyobbakat négybe vágjuk és elosztjuk a tálkákba.
6. Megszórjuk kókuszreszelékkel, megmosott mazsolával, mandulával.
7. Tejszínhabbal díszítjük.
Télen készítsük, amikor kevés a vitamin. Negyed kg lila hagymát megtisztítunk, karikára szeljük, megsózzuk, egy kávéskanál pirospaprikával meghintjük, és vízzel, ecettel, cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzöm, megpucolom, kettévágom. A sárgáját kiveszem villával összetöröm, majd a tejföllel(2 kanál), meg a mustárral simára keverem. Hozzáadom a májkrémet, sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret kettévágjuk, és kibelezzük. A löncshúst, a tojást és a savanyú uborkát felkockázzuk. A löncshúst a sajttal és a kenyér belével összegyúrjuk annyi mustárral és margarinn...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát, a paradicsomot, a paprikát és a lila hagymát felkockázzuk, majd egy tálba rendezzük és enyhén megsózzuk. Meglocsoljuk az oliva olajjal és a citromlével. A tetejét me...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: Könnyű