menu

Családireceptkönyv.hu

Epersaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg eper, 4 púpozott tk. kókuszreszelék, 4 ek mazsola, 4 ek mandulaforgács

díszítés: tejszínhab

tálkák: 2 tojásfehérje, 4 kissé púpozott ek liszt, 4 ek porcukor, 2 ek olaj, 1 kk. vaníliás cukor, késhegynyi fahéj

Elkészítés:


1. A fodros tálkához szükséges alapanyagokat belerakjuk egy kis tálba, és habverővel csomómentesre kikeverjük.

2. A sütőlemezt megkenjük olajjal, és egy tálkához a massza negyedét evőkanállal belerakjuk, jó vékony körlapra szétkenjük.

3. Előmelegített sütőben, a közepesnél mérsékeltebb hőmérsékleten addig sütjük, amíg halványan barnulni kezd a széle.

4. Ekkor kivesszük a sütőből, hosszú, ovális végű kenőkéssel elválasztjuk a lemeztől, leborított pohár tetejére rakjuk, és még melegen ráhajtjuk, a szélét fodrosra igazgatjuk, kihűtjük.

5. Az epreket megmossuk, leszárítjuk, a nagyobbakat négybe vágjuk és elosztjuk a tálkákba.

6. Megszórjuk kókuszreszelékkel, megmosott mazsolával, mandulával.

7. Tejszínhabbal díszítjük.

Epersaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymasaláta
Hagymasaláta

Télen készítsük, amikor kevés a vitamin. Negyed kg lila hagymát megtisztítunk, karikára szeljük, megsózzuk, egy kávéskanál pirospaprikával meghintjük, és vízzel, ecettel, cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött tojás!
Töltött tojás!

A tojásokat keményre főzöm, megpucolom, kettévágom. A sárgáját kiveszem villával összetöröm, majd a tejföllel(2 kanál), meg a mustárral simára keverem. Hozzáadom a májkrémet, sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Töltött kenyér
Töltött kenyér

A kenyeret kettévágjuk, és kibelezzük. A löncshúst, a tojást és a savanyú uborkát felkockázzuk. A löncshúst a sajttal és a kenyér belével összegyúrjuk annyi mustárral és margarinn...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sopszka
Sopszka

Az uborkát, a paradicsomot, a paprikát és a lila hagymát felkockázzuk, majd egy tálba rendezzük és enyhén megsózzuk. Meglocsoljuk az oliva olajjal és a citromlével. A tetejét me...

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk