2 tojásfehérje, 2 kanál citromlé, 100 g szétnyomott eper, 40 g porcukor, 2 kanál felaprított citromfű
1. Verjük fel a tojásfehérjét a citromlével.
2. Utána keverjük hozzá a szétnyomott epret és a porcukrot.
3. Legvégül adjuk hozzá a 2 kanál apróra összevágott citromfüvet.
4. Az így kapott habot szervírozzuk pohárban vagy desszertes tálkában, és díszítsük eperrel, macskanyelvvel, citromfű levéllel.
1.- Hozzávalókat összekeverni 2.- 1 órát pihentetni 3.- Tésztát kinyújtani 1,5 cm vastagságúra 4.- Kiszaggatni 5.- Olajban kisütni
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, a tojások sárgájával valamint a liszttel összekavarjuk, és 0,5 dl tejjel felhígítjuk. A tojások kemény habját hozzáadjuk. A palacsintáknak csak az egyik oldal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport. A csokoládét egész apró darabokra vágjuk. Egy más...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejszint felmelegítem majdnem forrásig és belekeverem a darált diót és édesítem. Addig keverem, amíg jól megszívja magát a tejszínnel a dió. Amikor már kész akkor leveszem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű