200 ml tejszínhab, 500 g eper, zselatin, 100 g cukor, fél citrom leve, 300 ml natúr joghurt
1. Áztassuk hideg vízbe a 12 lapból álló színtelen zselatint.
2. Melegítsük fel a tejszínhabot, és engedjük fel benne a zselatinlapokat.
3. A megmosott epret turmixoljuk össze, és adjuk hozzá a cukrot, a fél citrom levét és a natúr joghurtot.
4. Az így kapott masszához öntsük még hozzá a felolvasztott zselét is, amelyet a tejszínhez kevertünk, és jó alaposan dolgozzuk össze.
5. Kenjük ki a tortaformát olajjal, majd öntsük bele a masszát, és tegyük hűtőbe néhány órára.
6. A megkeményedett tortát ízlés szerint díszíthetjük csokiöntettel és porcukorral meghintett eperrel.
A tejfölt kikeverjük a cukorral,utána belereszeljük a narancs héját, a levét kinyomjuk bele, és jaffa szörpöt tesszük bele.A tejszínt habosra keverjük,és a masszához óvatosan hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet átszitáljuk, belereszeljük a vajat, majd kézzel elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit (van. cukor, porcukor, mandula, végül a tojás), és l...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal habosra keverjük, ízesítjük reszelt citromhéjjal, pár csepp citromlével és apróra tört citrompótlóval (a sok citromlé ugyanis meglágyítaná a krémet). A töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát lereszeljük és a cukorral összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarjuk a pudingporoka összefőzzük és hűlni tesszük. Kikavarom a mascarpónét a vanília cukorral....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz