7 tojás, 6 dkg főzni való vanília ízű pudingpor, 28 dkg kristálycukor, 50 dkg túró
krém: 4 dl tej, 1 cs (4 dkg) főznivaló vanília ízű pudingpor, 2 cs vaníliás cukor, 20 dkg Rama sütőmargarin, 25 dkg porcukor, 25 dkg eper
díszítés: 25 dkg eper, maréknyi vékony lapocskákra vágott mandula, 3-4 evőkanál eperszörp
1. A tésztához a tojások sárgáját a pudingporral meg a fele cukorral kikeverjük; a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben a maradék cukrot is hozzáadjuk.
2. A túrót áttörjük, a pudingporos masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk.
3. Sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal 20 percig azután kisebb lánggal kb. 40 percig sütjük.
4. Készíthetjük úgy is, hogy a masszát elfelezzük és külön sütünk két lapot belőle, ha egyben sütjük, akkor a tortalapot lapjában kettévágjuk .
5. A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, azután sűrűre főzzük és hűlni hagyjuk.
6. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihűlt tejes krémmel összedolgozzuk.
7. Az alsó lapra a finom krém egyharmadát rásimítjuk.
8. Erre fölszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krémet simítunk.
9. A másik tortalapot ráillesztjük.
10. A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be.
11. Ide tapasztjuk a mandulát.
12. A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés eperszörppel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is.
13. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: NehézA vajat habosra keverem a cukorral, van. cukorral. Majd egyenként hozzáadom az egész tojásokat, mindegyikkel jól kikeverem a tésztát. Utána hozzáadom a mákot, lisztet és sütőport....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a vajat vagy margarint cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. A masszához hozzákeverjük a megpuhított csokoládét. A sütőporral elkevert lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét egy evőkanál porcukorral habosra kavarjuk. A többi cukorral a tojások sárgáját a margarinnal kikeverjük. Ezután összekeverjük a felvert tojásfehérjével, a puding...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű