50 dkg sertéshús, 2db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 szelet zeller, 1 szelet karalábé, 1 zöldpaprika, 2 db nagyobb krumpli, 1 fej hagyma, köménymag, só, bors, gulyáskrém, 1 tojás, liszt, olaj, petrezselyemzöld
1. A zöldségeket apró kockára megvágva, forró olajon megdinszteljük, hozzátesszük az ugyancsak kockára megvágott húst, még pár percig dinszteljük, paprikázzuk, megszórjuk köménymaggal, apróra vágott paprikával, forró vízzel felengedjük.
2. Fedő alatt lassan pároljuk, míg a hús majdnem puha lesz.
3. Belerakjuk a megtisztított, kis kockákra vágott pityókát.1 tojásból csipetkét készítünk és belerakjuk a fövő levesbe.
4. Ízesítjük sóval, borssal, gulyáskrémmel és készre főzzük.
5. Meghintjük petrezselyem zölddel.
A burgonyát meghántjuk, négybe, majd vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk. A vajban a hagymát és a burgonyát megdinszteljük. Sóval, cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a húsgombócokat készítjük el. A darált húshoz adjuk a két evőkanál zabpelyhet, adunk hozzá apróra vágott metélőhagymát, petrezselymet,lestyánt(most szárított volt),kurkumát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy edényben felmelegítettem a kókuszolajat, beletettem a zúzott fokhagymát, apróra vágott chilit és a curry pasztát. A curry pasztából lehet adalék- és cukormenteset kapni, én gya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy öntöttvas lábasban, lassú tűzön megolvasztjuk a vajat az olívaolajjal és hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lefedve 15 percet pároljuk. Időnként megkeverjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű