1 kg marhacsont, 25 dkg darált marhahús, 1 tojásfehérje, 1 kk paradicsompüré, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, bors, só
1. A csontot aprítsd fel, forrázd le, majd öblítsd le.
2. A darált húst jól keverd össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd hígítsd fel 2 liter hideg vízzel.
3. Tedd bele a csontot, a megtisztított, de egyben hagyott zöldséget, valamint néhány szem borsot, sózd meg, s tedd fel főni.
4. Igen lassú tűzön főzd 2-3 órán át. (A zöldséget, ha a tálalásnál is használni akarod, vedd ki és tedd félre, miután megpuhult.)
5. A levest végül húzd le a tűzről, hagyd ülepedni néhány percig, majd szedd le a zsírját, és szűrd át egy sűrű szitán vagy egy tiszta konyharuhán.
6. Ha kell, tálalás előtt újra zsírtalanítsd.
Egy edénybe beleöntjük az olajat, a felkarikázott sárgarépát, egy kicsit megsózzuk és fedő alatt pároljuk az olajon, amíg az olaj szép sárga lesz. Időnként megkeverjük, hogy ne é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, a vajon megfuttatjuk, a zúzott fokhagymákat mellédobjuk, és amikor már érezzük az illatát, a zöldségalaplével felengedjük. Sóval, borssal, szerecsendi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát felvágjuk és kevés olajban megdinszteljük, a zöldségeket is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és fűszerezzük, plu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A hagymát megtisztítjuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott sonkát is, majd felöntjük vízzel. A burgonyát felkockázzuk, a répát lereszeljük és belekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű