75 dkg burgonya, 5 ek liszt, 1 egész tojás, só ízlés szerint, olaj a sütéshez
1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük.
2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és ízlés szerint sózzuk, majd jól összegyúrjuk.
3. A kész masszából forró olajban galuskákat szaggatunk. Ha túl lágy a massza, adjunk még lisztet hozzá.
1. A burgonyafánk húsok, pörköltek mellé kiváló köret, de tejföllel, vagy tartármártással kínálva könnyű vacsora is lehet. Főzelékhez feltétként is lehet adni.
a hagymát apróra vágjuk és a margarinon kicsit megpiritjuk -bele keverjük a megmosott rizset ...együtt piritjuk -felengedjük a húsleves lével ..a rizs mennyiségének kétszere...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát enyhén sós vízben héjában puhára főzzük. Vigyázzunk, ha túlfőzzük nem fogjuk tudni szépen karikára vágni. A megfőtt burgonyát meghámozzuk majd kb 1cm-s karikákra sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mustárt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk és addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű