30 dkg savanyú káposzta, 5 db retek, 5-6 db újhagyma, 1 kigyóuborka, snidling, 2 kanál cukor, 2 ek ecet, kevés víz, só, őrölt bors
1. A savanyú káposztát apróra , a retket, az uborkát és a hagymát szép vékony karikára vágjuk
2. Az uborkát picit besózzuk és hagyjuk, amíg levet ereszt, akkor kinyomkodjuk és hozzáadjuk a többi zöldséget.
3. Elkészítjük a salátalevet, majd a salátát nyakon öntjük vele.
4. A tetejét metélőhagymával szórjuk meg.
5. Pár órára hűtőbe tesszük és salátaágyon tálaljuk.
A tojásokat főzd keményre, majd ha kihűltek pucold meg és vágd félbe őket. Vigyázz, hogy a fehérjék ne szakadjanak el! A sárgákat nyomkodd össze villával, majd keverd össze zsírsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombát megtisztítjuk, a hagymát fölaprítjuk, majd mindkettőt az olajon megpároljuk. 2. A tűzről levéve megsózzuk, hozzáadjuk a ketchupot, a reszelt citromhéját és megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSonkás sajttekercs: a vajat/margarint a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A felaprított petrezselymet...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA tojást és a krumplit főzzük meg, majd pucoljuk meg. A zöldbabot is főzzük meg. A krumplit kockázzuk fel, locsoljuk meg kicsi olívaolajjal, majd sózzuk meg. Keverjük mellé a babot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű