menu

Családireceptkönyv.hu

Fehér kenyér gombával


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só

gombás töltelékhez: 50 dkg gomba, 5 dkg petrezselyem, 10-15 dkg vöröshagyma, 1 kk pirospaprika, 1 dl étolaj, ízlés szerint majoránna, őrölt bors, só, 3 tojássárgája

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük.

2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük.

3. Az átszitált lisztet és a meleg {30 °C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és elkezdjük a tészta kidolgozását.

4. A tészta állománya közepesen kemény, felülete fényes, sima és hólyagos legyen.

5. A tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük.

6. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd kétujjnyi vastagra nyújtjuk, és a gombás töltelékkel megkenjük.

7. A gombát apróra vágjuk, a hagymát ledaráljuk.

8. Az étolajat megmelegítjük, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük.

9. Ha a leve elfőtt, hozzátesszük a paprikát és a petrezselyemzöldjét.

10. Hagyjuk kihűlni.

11. A hideg gombához hozzákeverjük a tojássárgáját.

12. Ezt a masszát rátöltjük a tésztára, óvatosan összegöngyöljük és zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.

13. Előmelegített sütőben, közepes erősségű tűzön 60-80 percig sütjük.

14. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Fehér kenyér gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kovászos kenyér
Kovászos kenyér

A kenyér sütése előtt legalább 8-10 nappal kezdjük el a kovászunkat elkészíteni. Ehhez szükségünk lesz egy tiszta, steril, nagyobb befőttes üvegre. Az üveget érdemes üresen megm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos vadkovászos kenyér
Mákos vadkovászos kenyér

A liszteket a gép üstjébe szitálom, ráöntöm a vizet,lazán elkeverem, majd minimum egy órán át letakarva pihentetem. Hozzáadom a kovászt, és megkezdem a dagasztást. Egyes fokozaton...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Sima bagett
Sima bagett

Bedagasztás után 10 perc kelesztés. Felgömbölyítés után 5 perc pihentetés. Félhosszra nyújtjuk ésismét 5 perc pihentetés. Teljes lemezhosszra nyújtjuk és 30-40 percig kelesztjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Kenyér
Kenyér

Bedagasztjuk,10percig kelesztem.Átgyúrom majd 30percig kelesztem. Megformázom és addig kelesztem amíg a sütő 200fokra melegszik.Vízgőzben sütöm kb35-40percig.

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk