310 ml langyos víz vagy tej, 56 dkg liszt, 1 ek cukor, 1/2 ek só, 1/2 ek zsír, 1/4 cs élesztő
1. A kenyérsütő gépben a folyadék kerül alulra, rá a többi.
Az élesztőt 1 dl vízzel, 10 dkg liszttel és a cukorral elkeverjük. Letakarva kelesztjük 10-20 percet. A maradék liszttel, vízzel, a sóval és az olajjal rugalmas kenyértésztát dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fentieket jól össze kell dolgozni, sok dagasztást nem igényel, csak sima, jól eldolgozott tészta legyen. Viszonylag lágy állagú lesz. (A bögrénk 2,5 dl-es.) Az tésztát ezután 5-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót összekeverjük a gesztenyeliszttel és az őrölt lenmaggal. Hozzáadjuk a rozmaringot, és a szódabikarbónát. A tojásokat és a vizet gyors mozdulatokkal belekeverjük, amíg teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet mérd ki és szitáld egy keverő tálba Keverd bele a sót, a porélesztőt Öntsd hozzá a langyos vizet, majd egy fakanállal keverd össze. Addig kevergesd, amíg az összes any...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes