40 dkg fejtett bab, 1-1 szál sárga- és fehérrépa, 2 ek olaj és liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 db tojás és liszt a csipetkéhez, pirospaprika, só, petrezselyemzöld, tejföl
1. A babot a zöldségekkel, a hagymával, a sóval megpároljuk kis energián és a zöld jelzés közepéig melegítjük.
2. Rátesszük az olajat, a lisztet, a paprikát, és alaposan elkeverjük, maid lassan feleresztjük vízzel.
3. Lassan melegítjük, közben elkészítjük a csipetkét, és beletesszük a levesbe.
4. Visszatesszük a fedőt és elzárjuk az energiát.
5. Körülbelül 15 perc múlva tálalhatjuk.
6. Apróra vágott zöldpetrezselyem és tejföl illik hozzá.
1. Egy nagy fazékban feltesszük a megmosott húsos csontokat a főzőlapra, hideg vízzel felöntjük, és felforraljuk. 2. A habzásnál letisztítjuk a szennyeződést, majd beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és petrezselymet felkarikázzuk, a zellert, krumplit és vöröshagymát kockákra vágjuk. Ezeket étolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az egész pap...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűHa mindent meghámoztunk, felaprítottunk, amit kellett, akkor a nehezén már túl is vagyunk. Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a sonka kockákat, pirítsuk egy pár percig, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az előző este beáztatott szárazbabot fazékba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel, és felforraljuk. 2. Hozzáadjuk a fél karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, az elfelezett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű